En tiedä, mikä tautikärpänen minua nyt puri, mutta melkein kaikki työkaverit ärsyttävät tai suututtavat.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

1. Henkilö N on temperamenttinen nuori mies. Hänen työskentelee sivutoimisesti DJ:nä ja pitää itseään ainoana todellisena taitelijana. Esimerkki elävästä elämästä, joka valaisee miksi N joskus suututtaa niin peevelisti: koko päivän tylsän laskujen tekemisen jälkeen oli pakko keksiä jotain vaihtelua, joten tein löytämäni espanjalaisen sisustusputiikin esittelylehden kuvista suurehkon kollaasintapaisen. Toimistopäällikkö, jonka kanssa jaan huoneen, oli mielissään kun laitoin sen huoneemme seinälle ja muutkin ihastuivat siihen. Kun henkilö N huomasi "teokseni" myöhemmin, hän katsoi sitä hetken inhon sekaisella halveksinnalla ja käveli pois todella hapan ilme naamalla. En kuvittele itsestäni liikoja, se oli vain kuvasekoitus valkoisen toimistoseinän piristämiseksi, mutta ei se olisi sellaista suhtautumista ansainnut. Teinhän parhaani löytääkseni kiinnostavia kuvia ja sovittaakseni muodot ja värit kokonaisuudeksi... 

2. Henkilö S on ukkomies, mutta on jo pitkään ollut ihastunut minuun. (Tämä ei ole minun kuvitelmaani, hän on itse sen vakavissaan monesti sanonut. Ja huomaahan sen saamastani erityiskohtelustakin... ) Olen tähän asti yrittänyt lähinnä olla ajattelematta koko asiaa ja käyttäytyä yleispätevän ystävällisesti häntä kohtaan. Nyt en kuitenkaan enää jaksa sietää kaikkia niitä katseita ja kommentteja. Raja tuli vastaan hänen selittäessään kuinka minä tarkoituksella pyörin hänen ympärillään esittelemässä itseäni. Tuli todella likainen ja inhottava olo ja olen yrittänyt sen jälkeen pysytellä hänestä niin kaukana kuin toimistomme antaa periksi.

3. Henkilö M on myös minusta kiinnostunut. Hän ei ole vielä syyttänyt minua itseni tyrkyttämisestä, mutta tunteeni häntä kohtaa on samoja, kuin edellisessäkin. Hänkin on välillä todella ärsyttävä - vaatii läheisyyttää ja huomiota, vaikka on jo varattu.

4. Henkilö O ei tajua, että hänen vyötärönsä ja lantion väliin on kehittynyt aivan viime aikoina aika paksu vararengas, joka kulkee yhtä paksuna hänen ympärillään niin että jopa selän puolella housuista pursuaa 10 cm:n paksuinen makkara. Hän pitää liian pieniä T-paitoja, jotka eivät pysy kunnolla päällä, vaan kääriytyvät ylöspäin korostaen rengasmaista rasvakertymää. Inhoan läskiä itsessäni ja minulla on todella huono itsetunto; niin tyhmää ja pinnallista kuin se onkin, en kestä nähdä toisen tepastelevan tyytyväisenä ja hyllyvänä edestakaisin vaivautumatta hankkimaan edes oikeankokoista paitaa.

5. Minua ärsyttävät ihmiset, jotka eivät tyylinsä suhteen ole rehellisiä. Saan kylmät väreet siitä, kun joku yrittää olla trendikäs tietämättä yhtään mitä ne nykyajan trendit ovat. Ei mitään omaa tyyliä, vaan umpimähkään valittuja massatuotteita. Huonoja yrityksiä kopioida jotakuta toista.

6. Henkilö L on kovin rakas, mutta aivan älytön joissain asioissa. Hän on vähän ylipainoinen (ja samalla mielestäni kaunis ja naisellinen) ja yrittää epätoivoisesti laihduttaa. Hän haluaa kovasti päästä parempaan kuntoon, harrastaa urheilua ja yrittää syödä terveellisesti. En kehtaa sanoa mitään ääneen, mutta minua tuskastuttaa katsoa, kun hän kevyen välipalan sijasta ottaa useimmiten suklaapatukan tms. Hän ei pysty kieltämään itseltään mitään herkkuja, eikä se sinänsä minulle kuulukaan, mutta kun hän kuitenkin tykkää kovasti pitää puheita laihduttamisesta ja neuvoa muita siinä asiassa. Hieman ristiriitaista...

 

No niin, sainpa purettua näitä - piti saada ulos nämä ajatukset, muuten ne vain pyörivät ja pyörivät samaa rataa. Purkautua piti tähän, koska ei ole ketään kenelle jutella näistä.